Ontvangstvoorwaarden


De nieuwe “Groene Affiche” met de ontvangstvoorwaarden voor granen, oliehoudende- en eiwitrijke gewassen voor de oogst van 2021 werd gepubliceerd. Deze affiche is beschikbaar in een groot formaat en is ideaal om op te hangen in uw burelen.

In vergelijking met de ontvangstvoorwaarden voor de oogst 2020 hebben de wijzigingen betrekking op de volgende punten

  • Aanpassing van de droogkosten: een verlaging met 5% ten opzichte van de in 2019 toegepaste tarieven (de brandstof- en gasprijzen voor 2020 waren abnormaal laag als gevolg van de pandemie);
  • Onzuiverheden uit koolzaad : de basis van het forfaitaire percentage wordt verhoogd van 2,5% tot 3,5% (plus 0,5% voor gewichtsverlies). Deze verhoging wordt gerechtvaardigd door het feit dat de onzuiverheden gemiddeld meer dan 3,5 % van het geleverde gewicht uitmaken. Zoals op de affiche staat, kan de landbouwer een tegenstelbaar monster van de levering vragen. Het cijfer zal naar boven of naar beneden worden bijgesteld, afhankelijk van het resultaat.

Download de affiche nu op onze website.

Daarnaast werd ook de nieuwe kwaliteitsovereenkomst voor granen 2021 gepubliceerd. In een kwaliteitsovereenkomst staan garanties vastgelegd tussen koper en verkoper over de kwaliteit van de producten.

U vindt de kwaliteitsovereenkomsten op onze website.

08/06/2021